Ostot kasvattivat vuokra-asuntoinvestointeja yli 100 miljoonan euron

Katsauskauden tuloskehitys on jatkunut erittäin hyvänä. Tuloskehityksemme tärkeä tekijä on edelleen ylläpitokustannusten aiempaa tehokkaampi hallinta. Tämä on seurausta viime tilivuonna tehdyistä huollon ja siivouksen kilpailutuksista ja toimintamallien parantamisesta. Pieni vaihtuvuus, hyvä käyttöaste ja alhaiset rahoituskulut ovat myös tuloskehityksemme merkittäviä tekijöitä.

Toiminta on jatkunut aktiivisena sekä asiakaspalvelun kehittämisen että vuokra-asuntomäärän kasvattamisen kannalta. Ostimme kolmelta eri säätiöltä vuokra-asuntoja Helsingin Etu-Töölöstä, Munkkiniemestä ja Lauttasaaresta. Asuntojen hankinta on osa kasvustrategiamme toteuttamista: kasvatamme asuntomäärää ostamalla vanhaa asuntokantaa ja rakennuttamalla uudistuotantoa.

Uusia rakennushankkeita on aloitettu katsauskaudella runsaasti ja panostukset kor-jausinvestointeihin ovat samaa tasoa kuin viime vuonna. VVO:n rakennusliikkeille lä-hettämään sadan miljoonan euron tarjouspyyntöön vastasivat määräaikaan mennessä useat rakennusliikkeet, joista kahden kanssa neuvottelut jatkuvat. Kerromme uusista vuokra-asuntohankkeista alkusyksyllä.

Olemme iloisia siitä, että nykyiset asiakkaamme ovat vuosi vuoden jälkeen asiakas-tutkimustemme mukaan tyytyväisiä ja valmiita suosittelemaan meitä vuokranantajana.

Kysymme säännöllisesti uusilta asukkailtamme tyytyväisyydestä asiakaspalveluun ja muun muassa sähköiseen vuokrasopimuksen tekemiseen. Kyselyn perusteella käytännössä lähes kaikki uudet asukkaat antavat kiitettävän tai hyvän arvosanan vuokrasopimuksen sähköisestä tekemisestä.

Keskitetty asiakaspalvelumme laajeni valtakunnalliseksi kesäkuussa, ja sinne voi ottaa yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse kaikissa asuntojen vuokrausta ja asumista koskevissa asioissa. Asiakaspalvelukeskuksen lisäksi asiakkaita palvelevat paikalliset VVO-kotikeskukset eri puolilla Suomea. Asiakaspalvelu ja vuorovaikutus asukkaidemme kanssa ovat ydintämme.

VVO päivitti strategiaansa katsauskauden aikana. Tavoitteenamme on olla vuokra-asumisen ykkösvalinta. Keskiössä ovat vuokra-asuntomäärän kasvattaminen ja erinomainen asiakaskokemus: vuoteen 2018 mennessä vuokra-asuntojemme määrä kasvaa 45 000:een 35 paikkakunnalla Suomessa ja käypä arvo 4,5 miljardiin euroon. Asiakaskokemus syntyy monipuolisista asumisen ratkaisuista, helposta ja vaivattomasta asioinnista ja sujuvista sähköisistä palveluista. Lisäksi tuomme syyskuun alussa markkinoille uuden vuokra-asumisen brändin ja uusia asumisen palveluita.

Kiitos kuluneesta katsauskaudesta!

Jani Nieminen
toimitusjohtaja