Vuokra-asuntomäärä kasvoi, ja asumisen palvelut laajenivat

VVO täytti 45 vuotta kuluneena vuotena. Näihin vuosiin mahtuu monta erilaista asumisen innovaatiota, asumismuotojen kehittämistä ja vuokra-asumiseen liittyvään keskusteluun vaikuttamista. VVO perustettiin vuonna 1969, ja tarina alkoi Vantaan Malminiitystä, jonne valmistuivat ensimmäiset vuokra-asunnot. Nyttemmin Malminiitty on kokenut jo ison peruskorjauksen.

VVO ylsi historiansa suurimpaan liikevaihtoon ja samalla tulos kasvoi vuoden 2014 aikana. Suomen suurimpana markkinaehtoisena toimijana vuokra-asuntomäärämme on kasvanut
40 793:een. Kasvu jatkuu myös tulevaisuudessa. Vuonna 2014 teimme noin 300 miljoonan euron investointipäätökset uudisrakentamisesta, valmiin asuntokannan ostoista ja korjaustoiminnasta. Vuoden 2014 aikana tehtiin sitovia päätöksiä 1 553 asunnon rakennuttamisesta. Kohteet rakennutetaan tulevina vuosina.

Tilivuoden aikana aloitettiin 856 uuden Lumo-asunnon rakennuttaminen, ja vuoden lopussa rakenteilla oli 1 127 vapaarahoitteista vuokra-asuntoa.

Uudistuotannon aloitusten määrä kasvoi edelliseen vuoteen verrattuna ja kohdistui pääosin pääkaupunkiseudulle, jossa on suuri vuokra-asuntojen kysyntä. Rakennutimme uutta, ostimme valmista ja korjasimme nykyistä asuntokantaa. Bruttoinvestointimme olivat vuonna 2014 noin 200 miljoonaa euroa.

Strategisena tavoitteenamme on, että vuoden 2018 loppuun mennessä tarjoamme noin 80 000 asukkaalle yhteensä 45 000 kotia 35 paikkakunnalla. Asuntojamme yhdistävät monipuolisuus, hyvä sijainti, hyvät julkiset liikenneyhteydet ja palvelut. Vuonna 2014 vuokra-asuntojen kysyntä jatkui vakaana ja käyttöaste pysyi erinomaisena.

Vahvistaaksemme yrityskuvaa monipuolisena asuntojen ja asumisen palvelujen tarjoajana toimme markkinoille syksyllä uuden vuokra-asumisen brändin. VVO:n rinnalle on syntynyt Lumo. Markkinaehtoisen vuokra-asumisen Lumo on syntynyt halusta tarjota parasta mahdollista vuokra-asumista ja asumisen palveluita. VVO-brändin asunnoissa noudatetaan omakustannusperiaatetta vuokranmäärityksessä.

Lumo ja VVO tarjoavat asukkailleen koko ajan kehittyvän ja laajenevan palveluvalikoiman, jonka tarkoitus on helpottaa arkea sekä muuton yhteydessä että asumisen aikana. Uusi vuosi tuo tullessaan lisää uusia palveluita asukkaillemme ja kaikille, jotka haluavat valita joustavan ja vaivattoman tavan asua.

Suuri kiitos VVO:n koko henkilöstölle ja kaikille sidosryhmille! Talouden taantumasta huolimatta etenimme vuoden 2014 aikana hyvin kohti tavoitettamme olla halutuin ja tehokkain vuokranantaja.

Jani Nieminen