300 miljoonan euron investoinnit parempaan asumiseen

VVO-konserni teki noin 300 miljoonan euron investointipäätökset uudisrakentamisesta, valmiin asuntokannan ostoista ja korjaustoiminnasta vuonna 2014.

Uudistuotannon aloitusten määrä kasvoi edelliseen vuoteen verrattuna ja kohdistui pääosin pääkaupunkiseudulle. Tilivuoden aikana aloitettiin 856 uuden Lumo-asunnon rakennuttaminen. Vuoden lopussa rakenteilla oli 1 127 vapaarahoitteista vuokra-asuntoa.

Vuoden 2014 aikana myytiin yhteensä 291 asuntoa. VVO:n realisoinnit kohdentuvat pääosin paikkakunnille, joilla vuokra-asuntokysynnän voidaan olettaa pitkällä aikavälillä laskevan. VVO-yhtymä Oyj myi 8.4.2014 omistusosuutensa Suomen Asumisoikeus Oy:stä Asuntosäätiön tytäryhtiö Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy:lle.

VVO käytti korjaustoimintaan yhteensä 78,7 miljoonaa euroa vuoden 2014 aikana. Korjaustoiminnassa pyrittiin hyödyntämään uusia tehokkaampia korjausmenetelmiä ja -tapoja.

Case

 

Lumo on vuokra-asumista parhaimmillaan

Lumo on vuokra-asumista parhaimmillaan

Vuokra-asumisen Lumo-brändi on syntynyt halusta tarjota parasta mahdollista vuokra-asumista ja asumisen palveluita. Sekä Lumo että VVO tarjoavat asukkailleen etuja sekä jatkuvasti kehittyvän ja laajenevan palveluvalikoiman, jonka tarkoitus on helpottaa arkea niin ennen kuin jälkeen muuton.

Lumo-asukkaana saa muun muassa tapauskohtaisesti kotinsa remontointiin maalit ja tarvikkeet maksutta arkkitehdin suunnittelemasta laajasta värivalikoimasta. Lisäksi uuteen tai peruskorjattuun Lumo-taloon muuttaessaan asukas voi hyödyntää muutto- tai asennuspalvelua. Kaikille asukkaille on tarjolla ilman lisämaksua vesi, laajakaistayhteys, mahdollisuus ottaa lemmikki kotiin, edullinen 250 euron vuokravakuus, asukastapahtumia, alennuksia yhteistyökumppaneilta ja asiakaslehti.

 

Rakenteilla

 

1 127

 

vuokra-asuntoa